BASIN BÜLTENİ - GALA 22 EKİM SALI (BUGÜN) - MESKEN FİLMİ Resmi Web Sitesi

BASIN BÜLTENİ - GALA 22 EKİM SALI (BUGÜN)

|
Mesken Filmi
Filmin Adı: Mesken (Messuage 2024) Türü: Psikolojik Gerilim, Gizem, Macera, 
Senarist-Yönetmen: fortuna Zafer 
Uygulayıcı Yapımcı: Pınar Aktaş 
Filmin Konusu:  Deli dolu, esprili ve eğlenceli yapısıyla tanınan ünlü aktör Yakup, Rusya'dan oyuncu olmak için Antalya'da sete gelen Melanie'yle tanışır. Melanie çok az Türkçe bildiği için iletişimde zorlanır ve konuşulanları pek anlayamaz.  Hayran olduğu Yakup onun oyuncu olabilmesi için fırsattır. Düzenli spor yapan ve ıssız ormanda tek başına koşacak kadar korkusuz olan Melanie için tabiat nefes alabileceği bir atmosferdir. Cadılar Bayramı Partisi'ne birlikte gittiği Yakup'la hafta sonu tatilini geçirmek üzere Olympos'taki dağ evine giderler.  1991 yılında babasının dağ evde bir yangın çıkmıştır. Evde kayıp bir kadın aranmış ve Yakup'un babası cinayetle suçlansa da DNA bulunamadığı için sonuca varılamamıştır.  Bu olayın etkisiyle gece uyku problemi yaşayan Yakup, yanan evin yerine yıllar sonra yenisini yapmıştır. Her şey o ıssız meskende ''Lorem Ipsum Dolor'' sırrıyla başlar. 


Oyuncular: Yakup Konca (Aktör Yakup), Liana Bakirova (Rus Melanie), Arzu Telli Sancaklı (Hemşire Eylül Arzu), Pınar Aktaş (Makeup Pınar), Onur Kulaksızoğlu (Doktor Onur), fortuna Zafer (Direktör Fortuna), Dilek Yılmaz (ABD Spiker), Jansowah (Fransa Spiker), Daniele Nicosia (İtalya Spiker), Renato Davi Sanchez (Brezilya Spiker), Diana Dobrovolskaya (Rusya Spiker), Joey Bilginer (ABD Radyo Sunucu), rahmetli Akın Aybak (Yolcu Akın), Fatih Ergün (Otelci Fatih), Ahmet Demir (Ormancı Ahmet), Davut Keleş (Güvenlik Şefi Davut), Doğan Keleş (Güvenlik), Mustafa Selahattin Ağaçe (Hasta Nakil), Cengiz Kaya (Ambulans), Aynur Tuana Ergün (Kız Çocuk), Keremcan Ergün (Erkek Çocuk), Ülkü Bilge, Osman Kılınç, Onur Güler, Enesisart, Zac, Dj Funky Tech, Dj Kaan Sayar, 


FİLM MÜZİKLERİ: 
Tuğçe San - Rush (ABD), 
Jansowah - Dolunay (Fransa), 
fortuna Zafer - Mesken (Downtempo), 
Yakup Konca feat Liana Bakirova - İtfaiyeci (Rusya), 
fortuna Zafer - Darbu-K (Olympos Remix), 
Architect Sound - The Road of Bones (Kazakistan), 
Altrist Romulo - Three Years Alone (Brezilya),  


MESKEN Filmi 22 Ekim 2024 GALASI: 
Torun Center Sinemaları'nda ünlü konuklarıyla Halloween konseptiyle yapılacak. 19:00 Halloween Parti ve Kırmızı Halı, 20:30 Film gösterimine dilerseniz kostümle katılabilirsiniz. Ücretsiz davetiye bilgileri web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda. 
RESMİ WEB SİTE: http://www.MeskenFilmi.com 
SOSYAL MEDYA: @MeskenFilmi 
FİLM GALASI: 22 Ekim 2024 Salı, 19:00 Halloween Parti ve Kırmızı Halı / 20.30 Film Gösterim 
ADRES: Torun Center Sinemaları (Mecidiyeköy / Fulya / İstanbul) 


BASIN BÜLTENİ: 
Senarist ve yönetmen fortuna Zafer'in yayınladığı ilk fragmandan itibaren büyük beğeni toplayan uzun metrajlı Mesken filminin çekimleri 6 ülke 8 şehirde, İstanbul, Antalya, San Diego ABD, New York ABD, Moskova Rusya, Cannes Fransa, Roma İtalya, Rio de Janeiro Brezilya setlerinde oldu. 2024'ün ilk aylarında Antalya'da mekan çekimleri de tamamlanan Mesken filminde 30 kişilik yan kadrolarıyla birlikte Türk aktör Yakup Konca ve Rus aktris Liana Bakirova başrolleri paylaştı. Geçmişte 3 tane Hollywood yapımında yer alan oyuncu Akın Aybak en son Mesken filminde rol aldıktan bir kaç ay sonra vefat etti.  

Mesken filmi için 1 yılda 40 kilo veren ünlü başrol oyuncusu Yakup Konca, 30 yılı aşkın süredir rol aldığı 50'den fazla sinema filmi, dizi film ve televizyon programları ile tanınır. 90'larda yetenek yarışmasında ödül alarak Türkiye'de tanınan aktör, usta oyuncu Öztürk Serengil'in vefatına kadar uzun yıllar birlikte çalışmıştır. Türk Sineması'nda değişken karakterleriyle özel ve sadık bir izleyici kitlesi kazanmıştır. 

Rus aktris Liana Bakirova Türkçe bilmemesine rağmen filmde Melanie rolünü Türkçe oynadı. Rusya'da uluslararası markaların reklamlarında rol alan Liana, ilk kez bir sinema filminde yer aldı. Halen Rusya'daki aile şirketinin de yöneticiliğini yaparken Antalya'ya sürekli gidip geliyor ve en büyük hayali olan İstanbul'a hayranlığı var. Kariyerine oyuncu olarak devam etmek istiyor. 

Sektördeki 30 yıllık sunuculuk ve yönetmenlik tecrübesini Mesken filmine yansıtan bağımsız senarist ve yönetmen fortuna Zafer, sinema filminin planını yıllar öncesinden yaptığını belirtiyor. ''90'lı yıllarda diyordum ki, şu anki tempoyla filme ayıracak vakit bulamam ama her gün notlarımı alıp 40'lı yaşlardan sonra film çekmeye başlayacağım. Yani bu film, yılların birikimi ve planlamasıyla ortaya çıktı. Farklı konusu ve kendine has tarzıyla, izlendiği zaman bambaşka bir film olduğu anlaşılacaktır'' diye özetliyor. 

Müzikalitesine çok güvenen Mesken filminin müziklerinden biri, ABD'de yaşayan ünlü tekno müzik yıldızı Tuğçe San'a ait. Diğeri Fransa'daki şarkıcı Jansowah'a ait. Bir sürpriz olarak Fortuna Zafer'in rap downtempo parçası ve ayrıca Yakup Konca ile Liana Bakirova'nın seslendirdiği parça da filme renk katıyor. 

Mesken, Gerilim, Gizem, Macera, unsurlarını çok iyi kullanarak klasik yerli yapımlardan beklenenden farklı bir filmle sinema izleyicisini cezbedecek. Mesken filminin ruhunu yansıtan ilk fragmanla birlikte uluslararası saygın yabancı festivallerden de davetler alan yönetmen, tercihini festivallerden önce, beyaz perdeden yana kullanıyor. Filmin ilk galası 22 Ekim 2024'te İstanbul Mecidiyeköy Torun Center Sinemaları'nda Türkiye'de ilk defa ''Halloween Partisi'' konseptiyle yapılacak. 

Resmi Web Sitesi: www.meskenfilmi.com 

VIDEO MATERYALLER: 




FOTO MATERYALLER: 









































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MESKEN 22.10.2024


Psikolojik Gerilim, Gizem, Macera filminde; Deli dolu, eğlenceli yapısıyla tanınan aktör Yakup, Türkçe bilmeyen Rus sevgilisi Melanie'yle haftasonu tatili için dağ evine giderler. Her şey o ıssız meskende ''Lorem Ipsum Dolor'' sırrıyla başlar.

GÜNCEL

MESKEN

FRAGMANLAR (4K)

KONUSU:  Deli dolu, esprili ve eğlenceli yapısıyla tanınan ünlü aktör Yakup, Rusya'dan oyuncu olmak için Antalya'da sete gelen Melan...

(C) Copyright 2024, All rights reserved MESKEN FİLMİ Resmi Web Sitesi. www.Meskenfilmi.com Messuage