BASIN BÜLTENİ - MESKEN FİLMİ Resmi Web Sitesi

BASIN BÜLTENİ

|
Mesken Filmi
Filmin Adı: Mesken (Messuage 2024) Türü: Psikolojik Gerilim, Gizem, Macera, Korku 
Filmin Konusu:  Deli dolu, esprili ve eğlenceli yapısıyla tanınan ünlü aktör Yakup, Rusya'dan oyuncu olmak için Antalya'da sete gelen Melanie'yle tanışır. Rus kadın çok az Türkçe bildiği için neler olduğunu anlamakta zorlanmaktadır ama hayran olduğu Yakup onun oyuncu olabilmesi için fırsattır. Birlikte hafta sonu tatilini geçirmek üzere Olympos'taki dağ evine giderler. 1991 yılında o evde bir yangın çıkmış ve Yakup'un babası cinayetle suçlansa da DNA bulunamadığı için sonuca varılamamıştır. Bu olayın etkisiyle gece uyku problemi yaşayan Yakup, yanan evin yerine yıllar sonra yenisini yapmıştır. Her şey o ıssız meskende ''Lorem Ipsum Dolor'' sırrıyla başlar. 
 
Senarist-Yönetmen: fortuna Zafer 
Uygulayıcı Yapımcı: Pınar Aktaş 
Oyuncular: Yakup Konca (Aktör Yakup), Liana Bakirova (Rus Melanie), Arzu Telli Sancaklı (Hemşire), Pınar Aktaş (Makyöz), fortuna Zafer (Yönetmen), Onur Kulaksızoğlu (Doktor), Dilek Yılmaz (ABD), Jansowah (Fransa), Daniele Nicosia (İtalya), Renato Davi Sanchez (Brezilya), Diana Dobrovolskaya (Rusya), Joey Bilginer (ABD), rahmetli Akın Aybak (Yolcu), Fatih Ergün (Otelci), Ahmet Demir (Ormancı), Davut Keleş (Güvenlik), Doğan Keleş (Güvenlik), Mustafa Selahattin Ağaçe (Hasta Nakil), Cengiz Kaya (Ambulans), Aynur Tuana Ergün (Kız Çocuk), Keremcan Ergün (Erkek Çocuk), Ülkü Bilge, Osman Kılınç, Onur Güler, Enesisart, Zac, Dj Funky Tech, Dj Kaan Sayar, 

BASIN BÜLTENİ: 
Senarist ve yönetmen fortuna Zafer'in yayınladığı ilk fragmandan itibaren büyük beğeni toplayan Mesken filminin çekimleri 6 ülkede, İstanbul, Antalya, San Diego ABD, New York ABD, Moskova Rusya, Cannes Fransa, Roma İtalya, Rio de Janeiro Brezilya setlerinde oldu. 2024'ün ilk aylarında Antalya'da mekan çekimleri de tamamlanan Mesken filminde 30 kişilik yan kadrolarıyla birlikte Türk aktör Yakup Konca ve Rus aktris Liana Bakirova başrolleri paylaştı. Geçmişte 3 tane Hollywood yapımında yer alan oyuncu Akın Aybak en son Mesken filminde rol aldıktan bir kaç ay sonra vefat etti.  

Mesken filmi için 1 yılda 40 kilo veren ünlü başrol oyuncusu Yakup Konca, 30 yılı aşkın süredir rol aldığı 50'den fazla sinema filmi, dizi film ve televizyon programları ile tanınır. 90'larda yetenek yarışmasında ödül alarak Türkiye'de tanınan aktör, usta oyuncu Öztürk Serengil'in vefatına kadar uzun yıllar birlikte çalışmıştır. Türk Sineması'nda değişken karakterleriyle özel ve sadık bir izleyici kitlesi kazanmıştır. 

Rus aktris Liana Bakirova Türkçe bilmemesine rağmen filmde Melanie rolünü Türkçe oynadı. Rusya'da uluslararası markaların reklamlarında rol alan Liana, ilk kez bir sinema filminde yer aldı. Halen Rusya'daki aile şirketinin de yöneticiliğini yaparken Antalya'ya sürekli gidip geliyor ve en büyük hayali olan İstanbul'a hayranlığı var. Kariyerine oyuncu olarak devam etmek istiyor. 

Sektördeki 30 yıllık sunuculuk ve yönetmenlik tecrübesini Mesken filmine yansıtan bağımsız senarist ve yönetmen fortuna Zafer, sinema filminin planını yıllar öncesinden yaptığını belirtiyor. ''90'lı yıllarda diyordum ki, şu anki tempoyla filme ayıracak vakit bulamam ama her gün notlarımı alıp 40'lı yaşlardan sonra film çekmeye başlayacağım. Yani bu film, yılların birikimi ve planlamasıyla ortaya çıktı. Farklı konusu ve kendine has tarzıyla, izlendiği zaman bambaşka bir film olduğu anlaşılacaktır'' diye özetliyor. 

Gerilim, Gizem, Macera, Korku unsurlarını çok iyi kullanarak klasik yerli yapımlardan beklenenden farklı bir filmle sinema izleyicisini cezbedecek. Mesken filminin ruhunu yansıtan ilk fragmanla birlikte uluslararası saygın yabancı festivallerden de davetler alan yönetmen, tercihini festivallerden önce, beyaz perdeden yana kullanıyor. Filmin ilk galası İstanbul'da yapılacak. Türkiye'de vizyon tarihi 2024 olarak planlandı. 

Resmi Web Sitesi: www.meskenfilmi.com 

VIDEO MATERYALLER: 



FOTO MATERYALLER: 





































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MESKEN

FİLM KÜNYESİ

MESKEN FİLMİ: Messuage 2024  TÜRÜ: Psikolojik Gerilim, Gizem, Macera, Korku  KONUSU:  Deli dolu, esprili ve eğlenceli yapısıyla tanınan ünl...

GÜNCEL

(C) Copyright 2024, All rights reserved MESKEN FİLMİ Resmi Web Sitesi. www.Meskenfilmi.com Messuage